Bu Blogda Ara

4 Aralık 2011 Pazar

HTML 5 ile Zaferyolunda.com



Geçtiğimiz haftalarda oldukça ses getiren yeni bir dijital proje yayına girdi. Mobil teknolojilerin gelişmesi ile birlikte hayatımızda giderek daha da fazla yer bulan HTML5 ile hazırlanan interaktif çizgi roman internette büyük yankı uyandırdı. Microsoft Internet Explorer'in 9. sürümünün HTML5 yeteneklerini ön plana çıkartmak için kolları sıvayan 41-29; Show Tv'de geçtiğimiz sezonda ve bu sezonda büyük ses getiren Muhteşem Yüzyıl dizisi ile birlikte yeni bir projeye hayat verdi. Dizinin yeni sezonda 500 bin dolar harcayarak çektiği Mohaç Savaşı'ndan ve karakterlerinden esinlenerek, bu savaşı daha da detaylı bir interaktif çizgi roman haline getiren ajans, Zafer Yolunda isimli projesi ile diziye konu olan gerçek öykünün sonradan çizgi romana uyarlamış oldu.



Çizgi roman hazırlanırken HTML5'in yeni sunduğu 2 önemli elemanı; canvas ve audio özelliklerini ortaya çıkaran ajans; audio elemanı bize herhangi bir player eklentisi gerekmeden sayfada ses ve müzik kullanımına imkan verdiğini gösteriyor. Canvas ise sayfada belirlenen alana dinamik olarak çizim yapabilmemize olanak veriyor.



Zafer Yolunda, konusunu Kanuni Sultan Süleyman’ın Avrupa’nın en güçlü krallıklarından birini birkaç saat içinde devirdiği, dünyanın en kısa savaşı olan Mohaç savaşı’nın anlatıldığı Muhteşem Yüzyıl dizisinin interaktif bir deneyime taşıyor. Bu deneyimi zaferyolunda.com adresinden yaşayabilirsiniz.



Künye:

Müşteri: Microsoft

Marka: Internet Explorer 9

Müşteri Ekibi: Kerim Özbakırcı, Leylim Erenel

Ajans: 41? 29!

Ajans Başkanı: Alemşah Öztürk

Proje Yönetimi: Serhat Maraşlıgil

Yaratıcı Ekip

Kreatif Direktör: Seren Köroğlu

Art Direktör: Lütfü Kırdar

Illustrator: Koray Kuranel

Metin Yazarı: Yiğit Değer Bengi, Ahmet Terzioğlu

Teknik Yönetim: Hidayet Bayraktar

Geliştirici Ekibi: Günay Sert, Enis Kılıç, Emre Çakmakcı, Emir Anarat

Ses: Zeynep Bozok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...