Bu Blogda Ara

16 Mayıs 2011 Pazartesi

İyi Bir Pazarlama Yalanı; Garipçe Köyü




Bazen buralardan kaçıp gitme planlarımı dostlarıma rakı masalarında anlatmışımdır. Herşeyi bir gün geride bırakıp gitme falan. En büyük aday yerde mümkünse Behramkale değilse, Bayramiç köylerinden biridir..  Çimen kokusu, tavuklar, kahve sohbetleri falan bayılırım. öyle eski kafalı bir insanım işte falan filan :)

Cumartesi günü dostlarla küçük bir kaçamak peşindeydik. Uzun zamandır Garipçe Köyü 'ne gidelim falan diye 4,5 yıldır geyiğini yapıyorduk. Daha yeni sıra geldi düşünün artık :) oysaki  2008 - 2010 yazlarından ortalama haftada en az bir gün Zekeriyaköy tepelerinde idik ama niye Garipçe' ye gitmemiştik bilmiyorum.

Çıktık yollara, güzel bir müzik, dostlar - aylar sonra güneş, istanbul'da bu aralar görmediğim kadar yeşil, iyi manzara.. bir tatil yolculuğuna dair ne varsa neredeyse herşey vardı... Çok fazla değil Sarıyer'den 20 dk sonra falan Garipçe'ye giriş yaptık. Köye girerken gördüğümüz sırtında birşeyler taşıyan teyzeler bize sempatik gelse de 30 - 40 m sonra köyün ne kadar kötü olduğunu farketmemek için fazla metropol çocuğu olmak gerekir herhalde diye düşündüm.

Ben hayatımda bu kadar betonlaşmış, bu kadar saçma sapan ev dizilimi olan, bakımsız bir köy daha görmedim. Sahil dediğiniz kısım 30m falan saçma sapan manzarasız bir yer.. Manzara denilen yerde de manzara dediğiniz şey hiç birşey... Kendi adıma köyü iyi bir pazarlama yalanı olarak gördüm. neymiş hafta sonu kaçıp gitmek isteyenlere bıdı bıdı... Buraya güzel diyen birileri / kimileri hayatında ne balıkçı köyü görmüştür, ne köy yolunda yürümüştür ne de bu tip yerlere gitmiştir...

Neyse canımızı sıkmadan Asma Altı diye bir balıkçıya gittik. Köydeki tek şirin şey buydu bence. Ortam, balıklar, sohbetler çok tadındaydı. Zaten sahibi de gelip bize "millet bir fotoğraf koymuş internete burayı birşey sanıyorlar" diyerek gönlümü fethetti.

Neyse toparlamak gerekirse gideceklere tavsiye; mümkünse yolunuzu değiştirin, balık yemek için buralara kadar gelmenize gerek yok...İstinye'de, Tarabya' da güzel balıkçılar var...

(not: 4 yıllık acenta rehberliği deneyimimle ele alınmış bir yazıdır)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Wikimarketing.org 'u Facebook' ta takip etmek için burayı ,  Twitter'da takip etmek için burayı tıklayınız. Bu yazı ilginizi çekmediyse diğer yazıları incelemek için burayı tıklayınız. Eğer bu yazı işinize yaradıysa aşağıdaki kısma yorumlarınızı bırakmanız bizler için iyi bir feedback olacaktır.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

1 yorum:

  1. kesinlikle doğru bir tespti olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...