Bu Blogda Ara

5 Eylül 2010 Pazar

Let's Colour İstanbul - Marshall







Her sabah İstanbul' un mutsuz , suratsız insanlarının yanı sıra ağır ve kasvetli grisiyle karşılaşmaktan artık bıkmış usanmış biri olarak boyle projelere bayılıyor ve bağıra bağıra destekliyorum.  Bu projeyi anlatmak tabi ki de benim haddime değil ama yeterince bu habere yer vermeyen klasik medyaya nazaran faydalı bir yazıdır bu.

Kendi adıma sponsoru Marshall' a ve projede emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Sizlere kaynaklarıyla birlikte güzel bir "derleme" yaptım. Projenin asıl sahipleri en güzel dillendirenlerdendir diye düşündüm.

Kaynak:  http://letscolorproject.com/tr
Grilik gitti. Kasvet yok oldu. Hayatlarımızı renkli yaşama zamanı.

Let’s Colour Projesi, gri alanları renkli hale getirmek için dünya çapında başlatılan bir girişimdir.

Dünyanın her yerinde yerel halkla birlikte çalışıyoruz, caddeleri, evleri, okulları ve meydanları boyamak için kollarımızı sıvıyoruz.

Bu, herkesin katılabileceği, renkli bir hareketin başlangıcıdır. Bizi takip etmek için şimdi giriş yapın ve hangi şekilde bu oluşum bir parçası olacağınızı öğrenin.

Kaynak: http://www.letscolourproject.com/tr/blog/2010/07/colouring-istanbul/
Brezilya, İngiltere, Fransa ve Hindistan’ı ziyaret eden Let’s Colour Project şimdi en dikkat çekici noktalardan birine ulaşıyor. İstanbul, Türkiye.

Dün sabah 10:30 da, Ayrılık Çeşmesi Sokağı sakinleri hayatlarındaki griye Marshall Boyaları’nın Genel Müdürü Dick Velings’in ve Marshall Osmanlı Renkleri koleksiyonunun koordinatörü Serdar Gülgün’ün etkinlik açılış konuşmasıyla veda ettiler.

Marshall yönetimi ve Serdar Gülgün önderliğinde, ev sahipleri Marshall kataloğundan seçtikleri renklerle kendi evlerini boyadılar.

Ayrılık Çeşmesi Sokağı her yaştan insan ve onların coşkularıyla kaplıydı.

Günün en güzel yanı, yağmurlu bir haftanın ardından günün ilk saatlerinden itibaren güneşin yüzünü göstermesiydi. Yağmur etkinlik hazırlıkları süresince ta ki etkinlik gününe kadar devam etmişti.

Boyama geç saatlere kadar devam etti ve Balık Ayhan’nın yerel oryantal ve dans performansıyla daha da keyifli bir hale geldi. İki saatlik showla birlikte Ayrılık Çeşmesi Sokağı sakinleri ve projenin keyfini doruğa ulaştı.

Marshall Boyaları’nın tasarladığı İstanbul etkinliği, Ayrılık Çeşmesi Sokağı sakinlerine klasik türk konukseverliğini gösterme fırsatı sağladı. Geleneksel tatlılar ve Osmanlı içecekleri Ayrılık Çeşmesi Sokağı sakinlerini geçmişe götürken, boyanmış duvarlar onları yeniden canlandırarak geleceğe götürüyordu.

Let’s Colour Project İstanbul bir haftada tamamlanıcaktır. Projenin final hali Serdar Gülgün tarafından tasarlanmıştır ve adı Marshall Sohbet Çardağı’dır.

Sonrasında ise güzel bir Gazete Kadıkoy haberi ; http://www.gazetekadikoy.com.tr/544/menu2.html
Kadıköy'de binalar renkleniyor

Kadıköy Belediyesi, ‘Rasimpaşa-Yeldeğirmeni Mahalle Yenileme Projesi’ kapsamında binaların dış cephelerini Marshall Boya ile birlikte boyuyor. Proje tamamlandığında Yeldeğirmeni ve Hasanpaşa çağdaş kent görünümüne kavuşacak.

Kadıköy Belediyesi'nin hayata geçirdiği “Rasimpaşa-Yeldeğirmeni ve Hasanpaşa Mahalle Yenileme Projesi” devam ediyor. Proje kapsamında Rasimpaşa-Yeldeğirmeni ve Hasanpaşa mahalleleri kendi konseptleri içinde yenileniyor. Proje ile tarihi ve kültürel değerlerin korunması, “yaşatarak koruma” ilkesinden hareketle tarihi ve kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılması ve bozulmuş tarihi kentsel dokunun, çevresi ve alt yapısı ile yeniden planlanması amaçlanıyor. Kadıköy Belediyesi söz konusu proje çerçevesinde binaların dış cephelerini Marshall Boya ile birlikte boyuyor. Söz konusu çalışma ile 100 yıllık bir geçmişe sahip Ayrılık Çeşmesi Sokağı'nda 44 ev boyanarak, evler grilikten ve kasvetten kurtarılıyor. Ayrılık Çeşmesi Sokağı'nda gerçekleştirilen boya çalışmaları renkli görüntülere sahne oldu. Şenlik havasında geçen ve gün boyu çeşitli etkinliklerin yapıldığı boyama çalışmalarında Balık Ayhan konseri, yarışmalar, eğlenceli ve bol sürprizli aktiviteler gerçekleştirildi. Ayrılık Çeşmesi Sokağı'nda binalar yeniden boyanarak, sokak grilikten ve kasvetli havadan kurtarılırken, sokağa ve insanların hayatına yepyeni bir renk geldi.

ÇAĞDAŞ KENT GÖRÜNÜMÜ SAĞLANACAK

Rasimpaşa Yeldeğirmeni SİT alanı içerisinde toplam1066 adet bina bulunuyor. Bu binaların 293 tanesi tescilli yapı konumunda. Bölgenin tarihi dokusunu korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla yola çıkan Kadıköy Belediyesi, “Rasimpaşa-Yeldeğirmeni ve Hasanpaşa Mahalle Yenileme Projesi” kapsamında bölgede; bina yaşı, bina dönemi, bina yapı tarzı, cephe malzemeleri, arazi kullanımı, mevcut bina ve imar planı karşılaştırma analizi, cephe öğeleri, mevcut trafik verileri gibi analizler yapıldı. Rasimpaşa-Yeldeğirmeni SİT alanı için hazırlanan proje doğrultusunda cephe ve çevre düzenlemelerinde; binaların kentsel tasarım ilkeleri doğrultusunda ele alınarak, şehircilik, mimarlık ve kent estetiği açısından güzel bir görünüme kavuşması için kente kimlik kazandıracak prestij caddeleri oluşturulacak, bina cephe yenilemesi, ilan-reklam tabelaları ve tanıtım panolarının belli standartlarda uygulanması ve her binaya uygun renk kodlaması verilerek binalar aykırı cephe uygulamalarından kurtarılacak. Söz konusu mahallelerde bina cephelerinin iyileştirilmesi ve tabelalara getirilecek düzenlemeler ile çağdaş kent görünümünü sağlanacak. Proje kapsamında tüm yaya ve taşıt yolları alt yapısı ile birlikte yenilenecek, taşıt yollarındaki araç cepleri azaltılarak yollar babalarla sınırlandırılarak, trafik akışının rahatlaması sağlanacak. Trafik meydanlarında yeşil düzenlemeler ve oturma grupları ile meydanlar kent mekânı görünümüne kavuşturulacak.

BÖLGE ÇAĞDAŞ KENT GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞACAK

Tüm bölgenin aydınlatmasının yenilenmesi ile birlikte bölgede karanlık kuytu köşe kalmayacağını söyleyen Şule Onur, “Aydınlatmanın iyi olması bölgedeki güvenliği de arttıracak. Ayrıca taşıt yolu kenarındaki yol babaları sayesinde kaldırımlar daha güvenli olacak. Kaldırım rampaları düzenleneceği için engelliler için de güvenli yürüyüş aksı sağlanmış olacak. Zemin kaplaması olarak ise doğal taş malzeme seçildi. Düzenlenecek açık alanlarda sanatsal etkinliklerin yapılması olanağı artacak. Yine açık alanlara konulması düşünülen heykellerle ve tüm çevrenin estetiğinin artmasıyla kent halkının estetik değerleri yükselecek. Bütün çevre yenilenip, çağdaş kent görünümüne kavuştuğunda Yeldeğirmeni'nin değeri artacağından bölge çekim merkezi haline gelecek, harap vaziyette olan binalar ve açık alanlar yenilenecek. Bunun sonucu olarak günümüzde boş kalan mekanlar sahiplerini bulacak ve kent halkı bilinçlenip kendi çevresini koruyacaktır” dedi.

Şule Onur, tarihi eserlerin yenilenebilmesi için Anıtlar Yüksek Kuru'nun 5 nolu Koruma Kurulu'na başvuru yaptıklarını kaydetti. Onur şunları söyledi: “Kuruldan basit onarım izni istedik. Şu anda Koruma Kurulu'ndan cevap bekliyoruz. Ayrıca eski eser sahipleri kendi mekanlarını yenilemek isterlerse bize başvurabilirler. Biz onlar adına İl Özel İdaresi'ne başvuruda bulunup karşılıksız fon imkanından yararlanmaları için yardımcı oluyoruz. Yeldeğirmeni'nde 'Mahalle Evi' kuracağız. Mahalle Evi'nde ücretsiz sağlık hizmetleri verilecek ve çocukların ücretsiz olarak faydalanabileceği bir etüt merkezi olacak. Mahalle Evi'nde mahalle sakinleriyle toplantılar yapacağız. Bu toplantılarda halka projelerimizi anlatıp onlarla görüş alışverişinde bulunacağız. Hasanpaşa Mahallesi'nde ise esnafın sokakları işgal etmesi önlendi. Görüntü kirliliği yapan tabelalar kaldırıldı. Şu anda sokakların yenilenmesi ve binaların cephelerinin tamir edilip boyanması için hazırlık yapılıyor. Boyama konusunda Marshall firması bize sponsor olacak.”

TARİHİ ESERLER YENİLENECEK

Hala Selamiçeşme Özgürlük Parkı’ndaki Açık Hava Tiyatrosu’nda devam eden Kadıköy Belediyesi Çocuk Tiyatro Festivali’nde bir oyun izlemediyseniz son 4 oyunu kaçırmayın! 9 Temmuz Cuma akşamı “Parmaklarım Konuşuyor” oyun sahnelenecek. Oyunda Mikro-Mak adlı makine ile mikropların dünyasına giren Özi'nin gördüklerine tanıklık edebilirsiniz. Ya da 10 Temmuz'da “Rapunzel Altın Saçlı Prenses” oyununda güzeller güzeli Rapunzel'in hapsedildiği kuleden kaçıp kaçamayacağı sorusunun yanıtını bulabilirsiniz. Festivalin son oyunlarından olan ve 11 Temmuz Pazar günü sahnelenecek olan “Bu Dünya Hepimizin” oyununda, dünyada yaşanan olumsuzluklara dayanamayan ve buradan kaçmak için kendine bir uzay aracı yapan Bilge Dede ve torunu Duygu'nun bilgi ve duygu dolu konuşmalarına şahit olmak da mümkün. Festivalin kapanışı ise 12 Temmuz Pazartesi günü “Alaaddin'in Sihirli Lambası” oyunu ile olacak. Çocuklar, bu ünlü hikâyede mucizeler mağarasında bulduğu sihirli bir lamba ile hayatı değişen ve prens olan Alaaddin'in dünyasına doğru keyifli bir yolculuğa çıkacak.
Hüseyin KILINÇ






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...