Bu Blogda Ara

13 Şubat 2011 Pazar

14 Şubat Sevgililer Gününde Kadınlar Ne İster?



Aslında bu tip bir anketi yapma fikri 12 Şubat Cumartesi günü Sabah Gazetesi’nin ekinde “Erkekler Ne İster?” türevinde okuduğum bir yazı üzerinden doğdu. Okuduğum yazıda yapılan bir araştırmada erkeklerin hangi hediyeleri tercih ettiği gibi bir takım veriler ve yorumlar vardı. Hemen bu yazının içeriğini bloguma geçmişe dair bir veri olması adına kaydettim. Sonrasında birkaç arkadaşım “eee kadınlar ne ister?” peki diye söylenince hemen mini bir araştırma işine girdim.

Basit bir anket içeriği hazırlayarak yayına sundum. Öncelikle ankete destek olan bütün bayanlara teşekkür ederim. Beni kırmayıp, spamlarıma maruz kalıp gıklarını çıkarmadıkları için J

18.45 – 21.45 saatleri arasında yayında olan bu anket için 58 bayan arkadaşım katılım gösterdi. Herşeyden önce belirtmek gerekir ki katılımcı sayısının serpilme ve dağılımın daha iyi olması açısından daha fazla olmasını dilerdim ama kısa zamanda (3 saatte) bu kadar oluyor =)

Ankete katılanların yaş ortalaması 24,84 olarak belirlenmiştir.

İlk sorumuz olan “14 Şubatı önemsiyor musunuz?” sorusuna %56’sı hayır cevabını verdi.  Hayır cevaplarının çok olmasına rağmen “14 Şubatta sevgilinizin bir plan yapmasını ister misiniz?”  sorusuna % 68’i evet cevabını verdiler. Her ne kadar bayanlar 14 Şubatı önemsemeseler de yine de sevdiklerinin bir etkinlik yapmasını tercih ediyorlar. Siz siz olun, benim sevgilim 14 Şubatı önemsemiyor diye düşünseniz bile bir şeyler planlayın!

“14 Şubatta nasıl bir etkinliğe katılmak hoşunuza gider?” sorusuna % 17’si Konser / Parti etkinliğine katılmak, %15’i Restoranda (dışarıda) yemek yemek, %14’ü Seyehate çıkmak, %11’i Spor etkinliklerine katılmak, %10’u Sinema / Tiyatro / Sahne Sanatları gösterisine gitmek olarak  soruyu cevaplandırırken, %33’ü bu etkinliklerin dışında başka bir etkinlik (diğer) yapmayı tercih ettiklerini belirtmişler.

“Hediye alınmasını tercih eder misiniz?” sorusuna %50’si Evet cevabını verirken, %50’si de Hayır cevabını vermiştir.

Anketin buraya kadar olan kısmı dikkatinizi çekmemiş olabilir ama bundan sonra verilen cevapları ilgiyle okuyacağınızdan eminim :)

58 bayana ucu açık “nasıl bir hediye?” sorusunu yönelttik ve cevapları kendilerinin doldurmalarını istedik. % 50’ si bu sorumuza cevap vermedi ki hediye alınmasını tercih etmeyenlerin verdiği oranla aynı olması açısından endişe verici değildir J  Bu soruya cevap verenlerin % 50’lik dilim içerisinde bayanların %20’si Orjinal / Üzerinde Düşünülmüş / Sıradan Olmayan / Özel / Samimi / Yaratıcı / Manevi değeri yüksek gibi cevaplar vermiş.  % 5 ‘ i Pahalı,  % 3’ ü Basit, %3’ü Kırmızı olmayan ve yine % 3’ ü telefon cevabını vermiş.

“50TL' nin altında hangi hediye sizleri mutlu ederdi?” sorusuna cevap olarak; % 18’ i çiçek , %6’ sı kitap, %6’sı çikolata olarak cevaplamıştır. Geri kalan cevaplar içerisinde fikir verebilecekleri sıralamak gerekirse ;  “sinema bileti,  kendi el emeğinin gectigi hediye, sevimli bir toka, konser bileti, òzel dusunulmus ve hazırlanmıs bır hedıye, bir şişe tekila , 50tl nin altında hiçbirşey beni mutlu etmezdi , fakir sevgilim olmaz, şık bir şapka, kalpsiz olan herşey, kolye , atkı, kendi parfümü, manevi değeri yüksek birşey, anahtarlık gibi ufak peluş hediyeler, müzık kutusu, giyecek bir şey ...

“Bir erkeğin asla almasını istemeyeceğiniz hediye?” sorusuna cevap olarak % 24’ü Oyuncak / Peluş,  % 15 ‘i Kırmızı Gül / Çiçek,  %12’si Kıyafet , % 6 ‘sı Parfüm / Makyaj Malzemesi, %6’sı İç Çamaşırı, % 10’u Yüzük / Takı / Kolye cevaplarını vermiş. Geri kalan tekil cevaplara baktığımızda;  “ romantik bir film, kalp yastık, maç bileti, kitap, pahalı şeyler, janjanlı hediyeler, hava atacağı bir şey” görüyoruz. Tüm bu cevapların yanı sıra şu iki cevapta dikkate değerdir;

  • “50 lira altındaki hediye”

  • “ Erkeğimin alacağı her hediye kabulümdür”


Anket bu kadar. Genel eğilimi görme adına dikkate alınabilir olduğunu düşünüyorum. Bu anketi dolduran bayanların %43’ ünün sevgilisi olmadığını unutmamakta fayda var.

Ankete katılan ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ederim =)

Kısa Not:  21.45'ten sonra anketime katılan 7 bayana teşekkür ederim. Ama daha onceden verileri değerlendirmeye başladığım için onları değerlendirmeye alamadım. Ama cevaplara baktığımda diyebilirim ki cevaplar genele uymaktadır.

Yazı tarafımdan kaleme alınmıştır. İzinsiz yazıyı başka yerlerde kullansanız bile linksiz kullanmayınız :)

Photo Source: http://www.deviantart.com/#/d39cwiy

Htags: #valentinesdaymarketing

1 yorum:

  1. Emeğine sağlık, ben çok beğendim:) O süreçte dışarıdaydım, yoksa 100 tl altı diye bir cevap da benden gelirdi:P

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...