Bu Blogda Ara

22 Şubat 2011 Salı

Gölgeler ve Suretler - Derviş Zaim



Gün içerisinde Derviş Zaim'in yazıp yönettiği Gölgeler ve Suretler filminin sosyal medya gösterimine davet aldım. Çok sevdiğim biri tarafından yapılan bu gösterime şehir dışında olduğum için maalesef ki katılamayacağım. Ama sosyal medya gösterimine gitmek isteyen blog yazarları için, 23 Şubat 2011 saat 19.00 da Bahçeşehir Üniversitesi Fazıl Say Salonu'nda  gerçekleşecek olan ön gösterime katılmak isteyen bloggerlar buraya tıklayarak ya da simla@pistoninteractive.com mail atarak davetli listesine kontenjan dolmadıysa isimlerini yazdırabilirler. Film daha önceden SİYAD Türk Sineması Ödülleri'nde En İyi Film ve  Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Kurgu ödüllerine layık görülmüştü. (not: bu bir sosyal medya gösterimidir!)

Sonrasında muhakkak bu filme gidiyor olacağım :)
Yönetmen Derviş Zaim, filmin, önceki yıllarda çevirdiği "Cenneti Beklerken" ve "Nokta" filmlerinden oluşan üçlemenin son halkası olduğunu söyledi. Zaim, "Her defasında bu coğrafyanın farklı noktalarındaki zengin, otantik, bize ait örnekleri kullanıyorum. Bunları yaptığım için mutluyum" dedi.

Yönetmen Zaim, Kıbrıs'ta 1963'te Türklerle Rumlar arasında başlayan olaylar sırasında Karagöz kuklacısı olan babasından ayrı düşen genç bir kızın geçirdiği olgunlaşma sürecini anlatan filmde, Konstantinos Gavriel ve Pantelis Antonas'ın sınırı geçerek rol aldıklarını söyledi.

Zaim, "Bu insanlar o kadar risk alarak bu filmde oynadılar ki benim için birer kahramanlar" diye konuştu.

Filmin yapımcılığını da kendisinin üstlendiğini bildiren Zaim, bunu bir 'delilik' olarak adlandırarak, filmi bitirene kadar epey acı çektiklerini söyledi.

Kıbrıs ile ilgili mutlaka anlatılması gereken bir hikayeyi beyaz perdeye aktardıklarını ifade eden Zaim, bu konuda daha anlatacak çok öykü olduğunu, ancak kendisinin başka planları bulunduğunu belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...