Bu Blogda Ara

24 Ağustos 2010 Salı

2010 Yazının En Başarılı Markası



Şüphesiz ki birçoğunuz hızlı tüketim mallarından bir tanesini karşısında görmeyi umuyordu. Üzgünüm ki bu yaz kendi adıma " Aaa, süper işler yapmış" diyebileceğim bir marka olmadı.  Sokaklarda, AVM' lerde , ofislerde birçok yerde herkesin imdadına koştuğunu gördüğüm tek bir marka vardı; Rubenis

Evet evet yanlış duymadınız; Rubenis! Rubenis markası 1980 yılında Eminönü'nde kurulmuş , faaliyetlerine kol saati ithal ederek başlayıp sonradan ürün gamına duvar saati, su sebili , hava perdesi, klima gibi ürünler ekleyerek büyümüş bir firma.

" Bir markanın başarılı olması ne ile alakalıdır? " diye soracak olursanız bence satış ve dağıtım kanalında her yerde ulaşabilmemdir. KOÇTAŞ gibi büyük bir markanın içerisinde stoklarda kalmayacak kadar ürün sattırabilmek  bence ticari bir başarıdır. 29,99TL' lik  " O pervanelerden var mı?" diye soruyorsa müşteriler, hedef kitle için doğru noktaya atış yapılmış, zihinlere çakılmıştır.  Fatih' in alelade sokak aralarındaki spot mağazalarında Rubenis  markasına rastlayıp, gittiğim kuaförden bakkala kadar herkes Rubenis pervanelerini kullanıyorsa yapılan iş doğrudur.

Satış anlamında ulaşılan rakamlar nelerdir tabi ki de kestirmem mümkün değildir ama Rubenis bu yazın en başarılı işidir. İtirazı olan?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...